empty
Širina: 30 pik, višina: 30 pik
podprti formati: .jpg, .gif, .swf

Kontakt

Golf & Country klub Kranj
Predoslje 39
4000 Kranj
t: 04 2351 800
f: 04 2351 801
e:

golf.klub.kranj@

gmail.com

Koledar dogodkov


17. april 2021 sobota 

OTVORITVENI SPOMLADANSKI TURNIR (BRDO) - ODPOVEDAN


24. april 2021 sobota 

PRIJATELJSKO SREČANJE KRANJ - KRANJSKA GORA (BRDO) - PRESTAVLJEN

8. maj 2021 sobota 

KLUBSKO PRVENSTVO (ARBORETUM)


15. maj 2021 sobota 

PRIJATELJSKO SREČANJE KRANJ - OLIMJE (BRDO)

19. junij 2021 sobota 

PRIJATELJSKO SREČANJE EAGLE - KRANJ (BRDO)

23. - 27. junij 2021 sreda - nedelja

GOLF MUNICH EUROPEAN TOUR (BMW INTERNATIONAL OPEN) - NEMČIJA


3. julij 2021 sobota 

PRIJATELJSKO SREČANJE MODRI - KRANJ (BRDO)


28. avgust 2021 sobota 

ODPRTO PRVENSTVO KRANJA (SMLEDNIK)


18. september 2021 sobota 

2. KLUBSKI PIKNIK (BRDO)


25. september 2021 sobota 

PRIJATELJSKO SREČANJE SLIVNICA - KRANJ (ZLATI GRIČ)


9. oktober 2021 sobota 

ZAKLJUČNI MEMORIALNI TURNIR (BRDO)Aktualno

Aktualne novice na voljo na facebook strani Golf & Country kluba Kranj.


www.facebook.com/golfkranjO klubu 


Golf & Country klub Kranj (v nadaljevanju: klub) je skupina zagnanih kranjskih golfistov ustanovila kot odziv na takratno eksluzivnost blejskih klubov. Klub je bil ustanovljen na ustanovni skupščini 15.septembra 1998, na kateri je sprejel statut kluba in za prvega predsednika izvolil Franca Rutarja. Ustanovitelji so takoj organizirali začetni tečaj za pridobitev dovoljenja za igro tistih članov, ki so bili začetniki.

Klub je v prvih letih razvil živahno klubsko dejavnost z namenom igranja golfa, druženja, nabavil je kar nekaj vadbenih kompletov, organiziral tekmovavanja, izlete in drugo. Klub je imel ob ustanovitvi ambicijo izgradnje igrišča na Brdu oz. v okolici Brda. Iz teh ambicij je ob razumevanju protokolarnega kompleksa Brdo nastalo vadbišče ob hipodromu, ki je še danes v zadovoljstvo vseh članov. Klub ima v prostorih ob vadbišču na razpolago sobo za lastne potrebe, pa tudi za sestajanje članov in upravnega odbora. Klub se je v nekaj letih številčno okrepil. Vsako leto organiziramo tečaje za nove člane in se uveljavljamo v slovenskem golfskem prostoru. Po nekaj letih vodenja je predsedovanje kluba prevzel Božo Dolenc, za njim pa  Slavko Erzar. Na skupščini marca 2013 je bil za predsednika kluba izvoljen Teodor Žepič, ki je vodil klub do leta 2015. V letu 2015 pa je bil na skupščini za predsednika ponovno izvoljen Slavko Erzar.
Leta 2020 je skupščina izvolila novega predsednika Iztoka Kraševca.
Danes je v klub včlanjenih preko 80 članov in članic, med njimi so tudi najmlajši, ki redno vadijo in predstavljajo tisto tekmovalno bazo, katero potrebuje vsak klub za svoj razvoj. Člani kluba redno nastopajo v različnih ligah, v obeh seniorskih ligah, moški in ženski, mladi v juniorski ligi. Klub vsako leto organizira prvenstvo kluba po posameznih kategorijah, organizira Odprto prvenstvo Kranja pod pokroviteljstvom župana in Jesensko srečanje članov s tekmo na Brdu.

Matično igrišče kluba je igrišče Golf Brdo. Že tradicionalno se člani kluba srečujemo na klubskem pikniku po končanem klubskem prvenstvu na Brdu pod kozolcem, dobivamo pa se tudi na organiziranih srečanjih z drugimi klubi (Olimlje, Arboretum in drugimi).

Upravni odbor kluba:
 • Iztok Kraševec kot predsednik
 • Ani Klemenčič kot podpredsednica
 • Maša Likosar kot sekretarka
Člani upravnega odbora:
 • Jernej Semolič
 • Janez Balkovec
 • Edita Krč
 • Drago Polajnar
 • Jože Povše
 • Vinko Traven
Disciplinska komisija:
 • Marija Mohorič
 • Gabrijel Ambrožič
 • Bojan Mesec
Nadzorni odbor:
 • Metka Zabret
 • Andrej Prlja
 • Vincenc Borovnik
Klub se običajno enkrat letno sestane na rednem letnem občnem zboru, na katerem pregleda preteklo poslovanje in delovanje kluba ter sprejme temeljne letne usmeritve. Klub v svoji dolgoročni politiki razvoja nima ambicij postati masovni klub, temveč mu je za izhodišče druženje članov, dobro medsebojno razumevanje vseh, na daljši rok pa tudi doseganje solidnih rezultatov v tej lepi rekreativni dejavnosti.

Klub poleg tega organizira za člane igranje golfa v sosednjih državah, zlasti v Italiji, kjer so pogoji za igranje golfa v zimski sezoni. Klub bo letos ponovno organiziral začetni tečaj golfa na vadbišču Brdo, vsem članom pa bo na razpolago enkrat oz. dvakrat mesečno profesionalni učitelj golfa.

V klub pristopite s plačilom letne članarine in izpolnitvijo pristopne izjave.
docPristopna izjava Golf & Country klub Kranj (.doc 87KB)
Pristopno izjavo izpolnite, natisnite ter podpišite in nam jo vrnite po elektronski pošti na golf.klub.kranj@gmail.com.

S postavitvijo spletnih strani kluba bomo po novem vsa obvestila objavili na spletu, vsi člani pa so vabljeni k sodelovanju na spletu v rubriki Član članu, kjer je dobrodošel vsak vaš prispevek - seveda tudi z vašimi fotografijami s tekmovanj ali dogodkov. Vabljeni!

Dokumenti:
pdfStatut_G&CK_Kranj_2020 (.pdf 0.9MB)
docPristopna izjava Golf & Country klub Kranj (.doc 87KB)
 
Predsednik Golf & Country kluba Kranj Iztok Kraševec je prejemnik velike športne nagrade Mestne občine Kranj za leto 2020. Čestitamo.
 
Pred božično-novoletnimi prazniki sta se srečala direktor JGZ Brda g. Marjan Hribar in predsednik Golf & Country kluba Kranj g. Iztok Kraševec, kjer sta utrdila medsebojno sodelovanje, ki je bilo v letu 2020 nadvse odlično in sklenila, da v prihodnjih letih osnujemo še več skupnih ciljev in sodelovanj.
 
Upravni odbor Golf & Country kluba Kranj
 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.