Kontakt

Golf & Country klub Kranj
Predoslje 39
4000 Kranj
t: 04 2351 800
f: 04 2351 801
e:

golf.klub.kranj@

gmail.com

Koledar dogodkov:

11. april 2020

Otvoritveni spomladanski turnir na Brdu

ODPOVEDAN

 

28. maj 2020

SKUPŠČINA

Kongresni center Brdo

 

30. maj 2020

Klubsko prvenstvo na igrišču Arboretum

 

14. junij 2020

Prijateljsko srečanje Kranj - Slivnica na igrišču Arboretum

 

21. junij 2020

Prijateljsko srečanje Kranj - Eagle na Brdu

 

23. avgust 2020

Odprto prvenstvo Kranja na igrišču Diners (Smlednik)

 

4. oktober 2020

Prijateljsko srečanje Kranj - Olimje na igrišču Olimje

 

17. oktober 2020

Zaključni memorialni turnir na Brdu

Aktualno

23. avgust 2020

Odprto prvenstvo Kranja na igrišču Diners (Smlednik)

 

4. oktober 2020

Prijateljsko srečanje Kranj - Olimje na igrišču Olimje

 

17. oktober 2020

Zaključni memorialni turnir na Brdu

pdfStatut Društva Golf & Country klub Kranj 2020 (.pdf 0.9MB)


OBVESTILO: Odprto prvenstvo Kranja 2020 odpovedano

Obveščamo Vas, da je upravni odbor Golf & Country kluba Kranj na svoji 2. seji, ki je potekala v četrtek, 9. julija 2020, sprejel sklep, da je ODPRTO PRVENSTVO KRANJA 2020, ki bi moralo potekali 23. avgusta 2020, ODPOVEDANO. Upravni odbor G&CK Kranj je svoj sklep utemeljil in sprejel na podlagi vladnih ukrepov za zmanjševanje okužbe in širitve koronavirusa in vladnega odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi; ob zavedanju, da so prihajajoči meseci glede širitve koronavirusa negotovi ter ob želji, da prepreči morebitne okužbe in s tem zagotovi varnost svojih članov in vseh, ki bi se Odprtega prvenstva Kranja 2020 udeležili.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Upravni odbor Golf & Country kluba KranjO klubu 


Golf & Country klub Kranj (v nadaljevanju: klub) je skupina zagnanih kranjskih golfistov ustanovila kot odziv na takratno eksluzivnost blejskih klubov. Klub je bil ustanovljen na ustanovni skupščini 15.septembra 1998, na kateri je sprejel statut kluba in za prvega predsednika izvolil Franca Rutarja. Ustanovitelji so takoj organizirali začetni tečaj za pridobitev dovoljenja za igro tistih članov, ki so bili začetniki.

Klub je v prvih letih razvil živahno klubsko dejavnost z namenom igranja golfa, druženja, nabavil je kar nekaj vadbenih kompletov, organiziral tekmovavanja, izlete in drugo. Klub je imel ob ustanovitvi ambicijo izgradnje igrišča na Brdu oz. v okolici Brda. Iz teh ambicij je ob razumevanju protokolarnega kompleksa Brdo nastalo vadbišče ob hipodromu, ki je še danes v zadovoljstvo vseh članov. Klub ima v prostorih ob vadbišču na razpolago sobo za lastne potrebe, pa tudi za sestajanje članov in upravnega odbora. Klub se je v nekaj letih številčno okrepil. Vsako leto organiziramo tečaje za nove člane in se uveljavljamo v slovenskem golfskem prostoru. Po nekaj letih vodenja je predsedovanje kluba prevzel Božo Dolenc, za njim pa  Slavko Erzar. Na skupščini marca 2013 je bil za predsednika kluba izvoljen Teodor Žepič, ki je vodil klub do leta 2015. V letu 2015 pa je bil na skupščini za predsednika ponovno izvoljen Slavko Erzar.
Leta 2020 je skupščina izvolila novega predsednika Iztoka Kraševca.
Danes je v klub včlanjenih preko 75 članov in članic, med njimi so tudi najmlajši, ki redno vadijo in predstavljajo tisto tekmovalno bazo, katero potrebuje vsak klub za svoj razvoj. Člani kluba redno nastopajo v različnih ligah, največ v Gorenjski golf ligi, zatem v obeh seniorskih ligah, moški in ženski, mladi v juniorski ligi. Klub vsako leto organizira prvenstvo kluba po posameznih kategorijah, organizira Odprto prvenstvo Kranja pod pokroviteljstvom župana in Jesensko srečanje članov s tekmo na Bledu.

Matično igrišče kluba je igrišče Golf Brdo. Že tradicionalno se člani kluba srečujemo na klubskem pikniku po končanem klubskem prvenstvu na Brdu pod kozolcem, dobivamo pa se tudi na organiziranih srečanjih z drugimi klubi (Olimlje, Arboretum in drugimi).

Upravni odbor kluba:
 • Iztok Kraševec kot predsednik
 • Ani Klemenčič kot podpredsednica
 • Maša Likosar kot sekretarka
Člani upravnega odbora:
 • Jernej Semolič
 • Janez Balkovec
 • Edita Krč
 • Drago Polajnar
 • Jože Povše
 • Vinko Traven
Disciplinska komisija:
 • Marija Mohorič
 • Gabrijel Ambrožič
 • Bojan Mesec
Nadzorni odbor:
 • Metka Zabret
 • Andrej Prlja
 • Vincenc Borovnik
Klub se običajno enkrat letno sestane na rednem letnem občnem zboru, na katerem pregleda preteklo poslovanje in delovanje kluba ter sprejme temeljne letne usmeritve. Klub v svoji dolgoročni politiki razvoja nima ambicij postati masovni klub, temveč mu je za izhodišče druženje članov, dobro medsebojno razumevanje vseh, na daljši rok pa tudi doseganje solidnih rezultatov v tej lepi rekreativni dejavnosti.

Klub poleg tega organizira za člane igranje golfa v sosednjih državah, zlasti v Italiji, kjer so pogoji za igranje golfa v zimski sezoni. Klub bo letos ponovno organiziral začetni tečaj golfa na vadbišču Brdo, vsem članom pa bo na razpolago enkrat oz. dvakrat mesečno profesionalni učitelj golfa.

V klub pristopite s plačilom letne članarine in izpolnitvijo pristopne izjave.
docPristopna izjava Golf & Country klub Kranj (.doc 87KB)
Pristopno izjavo izpolnite, natisnite ter podpišite in nam jo vrnite po elektronski pošti na golf.klub.kranj@gmail.com.

S postavitvijo spletnih strani kluba bomo po novem vsa obvestila objavili na spletu, vsi člani pa so vabljeni k sodelovanju na spletu v rubriki Član članu, kjer je dobrodošel vsak vaš prispevek - seveda tudi z vašimi fotografijami s tekmovanj ali dogodkov. Vabljeni!
 
 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.