Kontakt

Golf & country klub Kranj
Predoslje 39
4000 Kranj
t: 04 2351 800
f: 04 2351 801
e: golf.kranj@gmail.com

Koledar dogodkov:

21. marec 2019

SKUPŠČINA
Kluba MO Kranj, dvorana št.15


6. april 2019

Otvoritveni  pomladanski  turnir na Brdu 


25. maj 2019

Klubsko prvenstvo na igrišču Arboretum


1. junij 2019

Prijateljsko  srečanje  Kranj –Eagel na Brdu 

 

29. junij 2019

Prijateljsko  srečanje  Kranj – Slivnica na Ptuj-u

 

25. avgusta  2019

13. jubilejno Odprto prvenstvo Kranja na igrišču Diners5. oktober 2019   

Prijateljsko  srečanje  Kranj – Olimje na igrišču Arboretum


19. oktober 2019       

Zaključni memorial ni  turnir na Brdu22. marec 2018

SKUPŠČINA
Kluba na Brdu


7. april 2018

Uvodni pomladanski  turnir na Brdu 


14. april 2018

Turnir prijateljstva 7 klubov Moravske Toplice 


20. maj 2018

Medklubsko srečanje Kranj – Olimje v Olimju

26. maj 2018 

Klubsko prvenstvo na igrišču Diners


9. junij 2018       

Medklubsko sreča je Kranj –Eagel na Brdu 


16. junij 2018  

Medklubsko srečanje Kranj – Slivnica na Brdu 


SPREMEMBA 
8. september 2018     

12. jubilejno Odprto prvenstvo Kranja na igrišču Diners in zaključkom na Brdu


6. oktober 2018     

Turnir ob 20. letnici kluba na igrišču Arboretum

20. oktober 2018       

Zaključni memorial ni  turnir na Brdu

Aktualno

6. april 2019

Otvoritveni  pomladanski  turnir na Brdu 


25. maj 2019

Klubsko prvenstvo na igrišču Arboretum

pdfStatut Golf & country kluba Kranj (.PDF 3.2MB)


O klubu 


Golf&country klub Kranj (v nadaljevanju: klub) je skupina zagnanih kranjskih golfistov ustanovila kot odziv na takratno eksluzivnost blejskih klubov. Klub je bil ustanovljen na ustanovni skupščini 15.septembra 1998, na kateri je sprejel statut kluba in za prvega predsednika izvolil Franca Rutarja. Ustanovitelji so takoj organizirali začetni tečaj za pridobitev dovoljenja za igro tistih članov, ki so bili začetniki.

Klub je v prvih letih razvil živahno klubsko dejavnost z namenom igranja golfa, druženja, nabavil je kar nekaj vadbenih kompletov, organiziral tekmovavanja, izlete in drugo. Klub je imel ob ustanovitvi ambicijo izgradnje igrišča na Brdu oz. v okolici Brda, iz teh ambicij je dejansko ob razumevanju protokolarnega kompleksa Brdo nastalo vadbišče ob hipodromu, kjer je to še danes v zadovoljstvo vseh članov. Klub ima v prostorih ob vadbišču na razpolago posebno sobo za potrebe kluba, pa tudi za sestajanje članov in upravnega odbora. Klub se je v nekaj letih številčno okrepil, vsako leto organiziral tečaje za nove člane in se uveljavil v slovenskem golfskem prostoru. Po nekaj letih vodenja je predsedovanje kluba prevzel Božo Dolenc, za njim pa  Slavko Erzar. Na skupščini marca 2013 je bil za predsednika kluba izvoljen Teodor Žepič, ki je vodil klub do leta 2015. V letu 2015 pa je bil na skupščini za predsednika ponovno izvoljen Slavko Erzar.

Danes je v klub včlanjenih preko 75 članov in članic, med njimi so tudi najmlajši, ki zelo redno vadijo in predstavljajo tisto tekmovalno bazo, katero potrebuje vsak klub za svoj razvoj. Člani kluba redno nastopajo v različnih ligah, največ v Gorenjski golf ligi, zatem v obeh seniorskih ligah, moški in ženski, mladi v juniorski ligi. Klub vsako leto organizira prvenstvo kluba po posameznih kategorijah, organizira Odprto prvenstvo Kranja pod pokroviteljstvom župana in Jesensko srečanje članov s tekmo na Bledu.

Bled in njegova igrišča so matično igrišče kluba, saj imamo kot pridruženi člani popuste na teh igriščih. Že tradicionalno se člani klub a srečujemo na klubskem pikniku po končanem klubskem prvenstvu na Brdu pod kozolcem, dobivamo pa se tudi na organiziranih srečanjih z drugimi klubi (Olimlje, Arboretum in drugimi).

Upravni odbor kluba je sestavljen  in sicer poleg predsednika je v njem:
  • Slavko Erzar kot predsednik,
  • Iztok Kraševec kot podpredsednik,
  • Breda Podgoršek  tajnica kluba,
  • Alenka Erzar Žepič kot vodja sekcije mladih, ter člani:
  • Aleksander Stare in
  • Majda Ficko.
  • Disciplinska komisija:  Franc Šifkovič, Iztok Kraševec in Emil Renato Grohar
  • Nadzorni svet: Janez Hafner, Branko Mesec in Marija Mohorič
Klub se običajno enkrat letno sestane na rednem letnem občnem zboru, na katerem pregleda preteklo poslovanje in delovanje kluba ter sprejme temeljne letne usmeritve. Klub v svoji dolgoročni politiki razvoja nima ambicij postati masovni klub, temveč mu je za izhodišče druženje članov, dobro medsebojno razumevanje vseh, na daljši rok pa tudi doseganje solidnih rezultatov v tej lepi rekreativni dejavnosti.

Klub poleg tega organizira za člane igranje golfa v sosednjih državah, zlasti v Italiji, kjer so pogoji za igranje golfa v zimski sezoni. Tako gremo letos na dvodnevni izlet v Benetke, prihodnje leto pa načrtujemo igranje golfa v Turčiji v Beleku, kjer je letos januarja kar nekaj naših članov uživalo na prelepih igriščih Beleka. Klub bo letos ponovno organiziral začetni tečaj golfa na vadbišču Brdo, vsem članom pa bo na razpolago enkrat oz. dvakrat mesečno profesionalni učitelj golfa.

  V klub pristopite s plačilom letne članarine in izpolnitvijo pristopne izjave.
docGolf klub Kranj - pristopna_izjava (.doc 25KB)
Pristopno izjavo izpolnite, natisnite ter podpišite in nam jo vrnite po lektronski pošti na golf.kranj@gmail.com.

S postavitvijo spletnih strani kluba bomo po novem vsa obvestila objavili na spletu, vsi člani pa so vabljeni k sodelovanju na spletu v rubriki Član članu, kjer je dobrodošel vsak vaš prispevek - seveda tudi z vašimi fotografijami s tekmovanj ali dogodkov. Vabljeni!
 
 
 
 
 
 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.